Kom meer te weten over
Mous Aquaweb

Mous Aquaweb

Doordachte oplossing voor integraal waterbeheer. Het procesinformatiesysteem Mous Aquaweb maakt het mogelijk installaties als stuwen, gemalen, bergbezinkstations, overstorten en peilbuizen op afstand te beheren en te monitoren. De koppeling met bestaande infrastructuren maakt Mous Aquaweb het ideale instrument voor efficiënt en kostenbesparend waterbeheer.

MAW6

Met MAW6 bent u in staat om in een paar minuten inzicht en overzicht te krijgen in uw hele waterbeheergebied, waardoor u nog meer ‘in control’ bent. Hieronder een aantal van de belangrijkste wijzigingen:

 

  • Heldere en intuïtieve interface
  • Inklapbaar menu
  • Verbeterde indeling
  • Zelf samen te stellen dashboard
  • Analyse-module

 

Het nieuwe uiterlijk van MAW6

Eén van de wijzigingen die het meest opvalt is de nieuwe look en feel van de interface, waaronder het menu en het toepassen van symbolen. Met de aanpassingen is het gebruik van het systeem helder en intuïtief. Met MAW6 krijgt u met minder keuzes sneller toegang tot de juiste gegevens.  Door de toegepaste symbolen is voor de gebruiker snel zichtbaar welke stappen gevolgd dienen te worden. Het nieuwe uiterlijk vereenvoudigd het gebruik op tablet en smartphone.

 

Menu

Het menu is verplaatst naar de linkerzijde van het scherm. Met symbolen is aangegeven welke functies achter de knop zitten en het hele menu is inklapbaar gemaakt. Hierdoor wordt schermruimte bespaard, waardoor meer relevante gegevens tegelijk gepresenteerd worden.

 

Verbeterde indeling

Maar ook de indeling van MAW is verbeterd. Nieuwe alarmmeldingen worden als een rood item bij het symbool weergegeven. Ditzelfde geldt voor de berichten die, bijvoorbeeld door de beheerder, via de applicatie gestuurd worden te ontvangen.

De locatielijst is via een nieuw menu-item nu direct toegankelijk en door het aanmaken van snelfilters kunnen selecties eenvoudig worden bewaard.

 

Dashboard

Een andere belangrijke toevoeging in MAW6 is het dashboard waarmee u zich snel een totaalbeeld vormt van de belangrijke gegevens binnen uw beheersgebied. Wilt u een overzicht van het aantal alarmen gesorteerd op Alarm prioriteit? Of het aantal communicatie alarmen per week? Door ‘widgets’  toe te voegen, bepaalt u zelf welke dashboarditems u te zien krijgt. Ook heeft u mogelijkheid om de items te verslepen, groter of kleiner te maken en zo het dashboard naar eigen inzicht in te delen. Wilt u meerdere dashboards samenstellen? Ook dat is geen probleem.

Kortom een flexibele manier om snel en efficiënt een overzicht te krijgen van uw belangrijkste gegevens.

 

Analyse-module

Met de analyse-module is het mogelijk om meetdata met behulp van bijvoorbeeld kleuren en symbolen geografisch te tonen waardoor u zeer snel overzicht krijgt in de werking van uw rioolstelsel. Zo is het relatief eenvoudig in beeld te brengen in welke volgorde overstorten en randvoorzieningen in werking treden en in welke mate deze effectief zijn. Door integratie van neerslaggegevens kan het effect van extreme buien goed in beeld worden gebracht.

Ook is het mogelijk om te analyseren welke locaties of gebieden het meest gevoelig zijn voor incidenten.

 

Waarom deze release?

In de afgelopen jaren is MAW steeds verder uitgebreid, waardoor de applicatie wordt gezien als één van de beste, onafhankelijke oplossing voor optimaal waterbeheer.

De ontwikkelingen op het gebied van Internet of Things (IoT) gaan snel en worden beïnvloed door nieuwe technische mogelijkheden en trends. Verder is er goed geluisterd naar de wensen van onze gebruikers. Dit alles maakt dat MAW6 klaar is voor de toekomst.

Mous Waterbeheer ontwikkelde in samenwerking met software-ontwikkelaar I-Rea het procesinformatiesysteem Mous Aquaweb. Met het systeem kunnen beheerders...