Mous Pompenbouw vervangt relatiegeschenk door gift aan goede doelen

Balk, 9 december 2009 – Mous Pompenbouw, de bekende Friese ontwikkelaar en leverancier van pompinstallaties en telemetriesystemen voor riool- en oppervlaktewater-beheersing, heeft besloten haar gebruikelijke eindejaarsbudget voor een attentie aan relaties een ideële bestemming te geven. De keuze van de organisatie is gevallen op de Stichting KiKa en Artsen zonder Grenzen.

 

 

Volgens directeur Hidde Kriele sluit deze nieuwe bestemming van het eindejaarsbudget voor relatiegeschenken aan bij een gevoel dat hij in de loop van het jaar bij zichzelf en om zich heen zag opkomen. ‘Uiteraard gaat de kredietcrisis ook aan onze organisatie niet onopgemerkt voorbij’, licht Kriele toe. ‘Als ieder ander zetten wij alle zeilen bij om in de vaart te blijven. Dat is op zijn zachtst gezegd lastig, maar de wereld draait door en onze pompen evenzeer.’ Het besef dat er menselijke noden in de wereld zijn die onverminderd steun vragen, deed Kriele besluiten de jaarlijkse relatiegeschenken te vervangen door een donatie aan twee goede doelen, de Stichting KiKa en Artsen zonder Grenzen.

 

Stichting KiKa werft fondsen voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Artsen zonder Grenzen biedt medische noodhulp aan slachtoffers van natuurrampen, oorlogen en epidemieën. Met haar bijdrage aan deze twee organisaties steunt Mous Pompenbouw organisaties met nationale én internationale reikwijdte. Kriele berichtte zijn relaties deze week per brief over het initiatief onder dankzegging voor de goede samenwerking en hun begrip. ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat onze relaties van harte zullen instemmen met deze nieuwe bestemming. De kinderen en mensen aan wie de steun ten goede komt, hebben het harder nodig dan wij. Daarbij teken ik nog graag aan: goed voorbeeld doet wellicht volgen!’