Actuele informatie

Efficiënt onderhoudsmanagement begint bij actuele informatie. Informatie die online toegankelijk is en door toekenning van gebruikersrechten op meerdere niveaus kan worden gedeeld. De internetapplicatie Mous OMS is een veelzijdig administratief systeem waarmee u volledig grip hebt op het onderhoud aan en het beheer van (riool)objecten en installaties in het veld.

 

Opbouw applicatie

Mous OMS bestaat uit drie hoofdonderdelen: Onderhoud, Logboek en Gegevens. In ‘onderhoud’ kunt u diverse soorten onderhoud, zoals controles, storingen of onderhoudswerkzaamheden, inplannen, bewerken en vastleggen. In ‘Logboek’ legt u alle mogelijke informatie over de locatie vast. Onder ‘Gegevens’ voert u vaste gegevens over de locatie in. Hier kunt u ook foto’s, video’s of elektrische schema’s opslaan en raadplegen.

De onderhoudsinformatie is in tabelvorm beschikbaar, zoals een overzicht van de nul inventarisatie met vervangingsdata voor onderdelen of een overzicht van de laatste storingen.

 

OMS Basic en OMS Premium

Mous OMS is leverbaar in twee versies: OMS Basic en OMS Premium. Het verschil tussen beide versies is gelegen in de gebruikersfunctionaliteit.

 

OMS Basic is een ‘read only’ uitvoering: het biedt inzicht in uitgevoerde werkzaamheden, maar als gebruiker kunt u geen wijzigingen doorvoeren.

 

OMS Premium biedt volledige functionaliteit en wordt gecombineerd met het telemetriesysteem Mous Aquaweb. Dankzij de geïntegreerde GIS-viewer beschikt u over een totaalbeeld van alle locaties in een gebied.

 

Gebruikersfunctionaliteit OMS Basic en OMS Premium

Functies

OMS Basic

OMS Premium

Aantal gebruikers

2

Onbeperkt

Locaties / Objecten     

Ja

Ja

Inspectie bezoekrapport

Ja                                 

Ja

Storing bezoekrapport

Ja

Ja

Onderhoud bezoekrapport

Ja

Ja

Gegevenspagina en laatste status

Ja

Ja

Logboek

Ja

Ja

Locatie-score

Ja

Ja

Rapportages / Analyses

Nee

Ja

Zelf bezoeken invoegen

Nee

Ja

Levensduurberekening locatie-onderdelen

Nee

Ja

Investering / Budgetten

Nee

Ja

Bestanden uploaden

Nee

Ja

GIS-viewer

Nee

Ja

Magazijn / Materiaalbeheer

Nee

Ja

Uren- en kilometerregistratie

Nee

Ja

Aanpassen van locatie-onderdeel-eigenschappen

Nee

Ja