Benieuwd naar onze oplossingen
voor uw project?
Neem contact op

Oplossingen

De vakmensen van Mous Waterbeheer bedenken, ontwikkelen, leveren en onderhouden innovatieve oplossingen voor de watersector. Klanten kiezen voor Mous Waterbeheer omdat wij projecten van A tot Z begeleiden en ontzorgen; in veel gevallen in een bouwteam en op basis van een open boekhouding. Mous Waterbeheer levert diverse (software)oplossingen voor integraal waterbeheer van uw waterbeheergebied. Daarnaast zorgen onze vakmensen voor regulier en preventief service en onderhoud, zowel in het vakgebied Riooltechniek als Bruggen & Sluizen.

Service & Onderhoud door Mous Waterbeheer

De beschikbaarheid van pompinstallaties wordt geborgd door service & onderhoud. Mous Waterbeheer biedt doordachte onderhoudsdiensten, variërend van een 24-uurs storingsdienst tot maatwerk in serviceabonnementen.

 

Preventief onderhoud

De beschikbaarheid en goede werking van pompinstallaties wordt voor een belangrijk deel gewaarborgd door de kans op storingen van gemalen tot een minimum te beperken. Preventief onderhoud door Mous Waterbeheer zorgt voor duurzaam en kostenbewust onderhoudsbeleid. Per object worden vooraf maatstaven vastgesteld. Ook worden alle objecten jaarlijks onderworpen aan een grondige onderhoudsinspectie.

 

Tijdens de onderhoudsinspectie wordt de gehele installatie gecontroleerd op eventuele gebreken. De inspectie vindt plaats aan de hand van een kwaliteitsnormeringssysteem als BRL 14020 waarbij jaarlijks de restlevensduur van de diverse onderdelen in de pompinstallaties wordt vastgesteld. Onze servicemonteurs zijn gecertificeerd voor NEN1010- en NEN3140-keuringen en verzorgen nu inspecties, contra-expertises en taken die voortvloeien uit onderhoudsmanagement. De internetapplicatie Mous OMS biedt volledig grip op onderhoud.

 

Reparatie en revisie door Mous Waterbeheer

Onze servicemonteurs werken dagelijks aan het onderhoud van diverse installaties, zoals reparatie of revisie van gemalen, bruggen en sluizen. De 24/7 storingsdienst van Mous Waterbeheer biedt de installatiebeheerder 24 uur per dag, zeven dagen per week back-up bij onverhoopte storing of uitval van installaties. Mous Waterbeheer garandeert een responstijd (tijd tussen melding en aanwezigheid van de monteur op locatie) van ten hoogste 4 uur.

 

Asset Management

Asset Management betekent voor Mous Waterbeheer 100% ontzorging. Wij zorgen ervoor dat uw rioolafvoersysteem functioneert conform uw eisen. En met betrekking tot klachten- en storingsafhandeling en de registratie daarvan nemen wij de lead, zowel inhoudelijk (wat) als procesmatig (hoe).

 

De vakmensen van Mous Waterbeheer informeren u via een vaste overleg- en rapportagestructuur. U kunt uw invloed daarbij volledig laten gelden. Ons kwaliteitsplan en deelkwaliteitsplannen ontvangt u bij aanvang van een contract of onderhoudsperiode. Dit betekent dat wij toelichten hoe processen, werkinstructies en standaarden werken. Wij vragen nadrukkelijk uw inbreng en terugkoppeling zodat we zorgen dat u goed geïnformeerd én betrokken bent.

 

Dit is Asset Management volgens Mous Waterbeheer: betrokken, adequaat en gericht op verbetering van uw areaal.

 

Samenwerking in bouwteam

Voor diverse projecten werkt Mous Waterbeheer naar volle tevredenheid samen in bouwteam. Samenwerken in bouwteam zorgt voor sterke focus op het einddoel; de nieuwbouw of renovatie van het gemaal. Kracht van werken in bouwteam is doelgericht werken in plaats van contractgericht werken. Dit heeft voor reeds gerealiseerde projecten geresulteerd in een succesvolle samenwerking waarin zonder strubbelingen binnen de vastgestelde termijn en binnen budget is opgeleverd.

 

Een van de projecten die in bouwteam zijn uitgevoerd is project Harculo. Lees hier meer over dit omvangrijke project.