Radius pro, een efficiënte oplossing

Het beheer van drukgemalen in de buitengebieden is al sinds jaar en dag een belangrijk aandachtspunt voor rioolbeheerders van gemeenten. Begrijpelijk, deze installaties zijn in getal ruim vertegenwoordigd en leggen vaak een groot beslag op onderhouds- en storingsdiensten.

 

Een kleine tien jaar geleden introduceerde Mous Pompenbouw het signaleringssysteem Radius: een efficiënte oplossing voor automatische gegevensverzameling en storingsmelding van gemalen. Met Radius Pro zet Mous Pompenbouw nu een nieuwe standaard in draadloze alarmering.

 

Nieuwste technologie

Radius Pro is vanaf de tekentafel opnieuw opgebouwd. Het systeem maakt gebruik van een nieuwe, licentievrije draadloze communicatietechniek volgens het Mesh-netwerkprincipe. Dit principe waarborgt betrouwbare verbindingen, intelligente communicatie tussen stations, een groter bereik en een stabieler en sterker signaal.

 

Volledige controle

De koppeling van Radius Pro met internet stelt beheerders in staat vanaf elke internetcomputer in te loggen en inzage te hebben in de werking van installaties. Naast actuele alarmen zorgen het logboek, telefoonlijsten, overige instellingen en e-mailrapportage voor volledige controle op het systeem. Altijd en overal, 24 uur per dag.

 

Waterdicht systeem

Radius Pro is voorzien van lijnbewaking. Instellingen kunnen op afstand via internet worden gewijzigd. Als een vaste telefoonlijn of VoIP-aansluiting niet beschikbaar is, schakelt Radius Pro automatisch over op GSM of internet. Met als resultaat een waterdicht systeem voor telefonische alarmering waarbij geen enkele gebeurtenis onopgemerkt blijft.

 

Gebruikersvriendelijk concept

Radius Pro is snel en gemakkelijk in te bouwen in bestaande gemalen. Het systeem laat zich eenvoudig installeren. Kabel- en graafwerkzaamheden zijn niet aan de orde, een - vandaalbestendige - antenne op het dak van de kast volstaat voor een soepele verbinding.