Actueel

Mous Waterbeheer deelt regelmatig nieuws over projecten, servicecontracten, klantendagen en actualiteit uit de watersector. Deze nieuwsberichten en updates vindt u op deze pagina. Naast berichten op onze website delen we nieuws, uitnodigingen en updates via de nieuwsbrieven, LinkedIn Company Page en blogs.

Succesvolle samenwerking voor oplossen waterhuishoudingsproblemen Tuinland in Assen

BALK – Mous Waterbeheer is door tuincentrum “Tuinland” in Assen gevraagd om mee te denken in een oplossing voor haar waterhuishoudingsproblemen. Voor dit project ontzorgen Mous Waterbeheer (detailontwerp en uitvoering E+M), Aquaraad (hydraulisch ontwerp) en Witteveen (detailontwerp en uitvoering Civiel) de opdrachtgever van A tot Z door een nauw samenwerkingsverband.

 

“We zijn er trots op dat we dit project samen met onze partners gaan realiseren. Dit project is namelijk kenmerkend voor projecten waar Mous Waterbeheer in de competitieve markt het verschil maakt,” aldus Hidde Kriele. “Mous Waterbeheer blijft bewust ver weg van de prijzenslag en onderscheidt zich op kennis en kwaliteit. We werken als team keihard aan het ontzorgen van de klant, het bieden van langetermijnoplossingen en het inbrengen van onze technische kennis. Dat vraagt lef van onze medewerkers en strategische samenwerkingen met de juiste partners. Dat deze strategie werkt en zijn vruchten begint af te werpen, bewijst deze prachtige klus voor Tuinland.”

 

Over het project

Voor project Tuinland voerde adviesbureau AquaRaad de hydraulisch berekeningen uit en zorgde voor het basisontwerp. Mous Waterbeheer werkte vervolgens het definitieve ontwerp uit en behartigt ook de uitvoering, waarbij Witteveen de civiele werkzaamheden voor zijn rekening neemt.

 

Het project bestaat in hoofdlijnen uit het toepassen van tijdelijke pompinstallaties en de aanleg van lozingsconstructies van de bestaande aanvoerleidingen. Er wordt begonnen met het verrichten van grondwerk en het toepassen van de benodigde grondkeringsconstructie. Vervolgens worden de bestaande aanvoerleidingen verlengd en wordt een reserve-aansluiting aangelegd. Onderdeel van het project is ook het verplaatsen van de afvoer van de berging/opslagruimte naar het gemeentelijk riool inclusief het aanbrengen van een tweede aansluiting, het leveren van de pompput en het leveren en monteren van 2 pompen en leidingwerk in de pompput. Tenslotte omvat het project het leveren van een RVS-buitenopstellingkast voorzien van besturingsinstallatie, 2 frequentieregelaars, kastverlichting, kastverwarming en w.c.d.

 

De uitvoering van het project staat gepland in de maand juli. De samenwerkende partners zijn intussen gestart met de engineering en productie van de verschillende projectonderdelen.