Vakwerk door vakmensen

Projecten

Mous Waterbeheer werkt dagelijks aan de nieuwbouw, renovatie en onderhoud van gemalen, sluizen en bruggen. Onze jarenlange ervaring en expertise in telemetrie, elektrotechniek, werktuigbouwkunde en civiele techniek zetten we in voor toonaangevende projecten door heel Nederland. Voor diverse projecten werken we in bouwteam samen. Naast nieuwbouw en renovatie voert Mous Waterbeheer service en onderhoud uit. Hieronder een greep uit onze projecten aan onder andere sluizen, bruggen, rioolgemalen en drukriolering.

Innovatieve oplossingen

De vakmensen van Mous Waterbeheer bedenken, ontwikkelen, leveren en onderhouden innovatieve oplossingen voor de watersector. We zijn actief op het gebied van gemalen, bruggen en sluizen en zorgen ervoor dat Nederland droge voeten houdt.

 

Nieuwbouw en renovatie gemalen, sluizen en bruggen

Onze projecten variëren van slim ingerichte eenpompsgemalen tot complexe nat- en droogopgestelde meerpompsinstallaties en drukrioleringsprojecten. Onze focus ligt op het volledig ontzorgen van de projectorganisatie, waarbij kwaliteit, maximale efficiëntie, intelligentie en duurzaamheid vanzelfsprekend zijn. Afhankelijk van de klantvraag zorgen wij voor de volledige projectrealisatie of zijn wij op deelprojecten inzetbaar.

 

Nieuwbouw

Voor nieuwbouw werken de vakmensen aan het ontwerpen, fabriceren, leveren en installeren van gemalen en pompinstallaties voor riool- en oppervlaktewaterbeheersing, drainage, beregening en fonteinen. Al in een vroeg stadium brengen wij unieke kennis is. Juist daar onderscheidt Mous Waterbeheer zich als high-end system integrator. Informeert u gerust naar onze referenties.

 

Renovatie

Minigemalen en drukgemalen zijn na circa 15 tot 20 jaar aan vernieuwing toe. De installatie is afgeschreven, het rendement van de pomp loopt terug, de energiekosten lopen op. Ook de kans op storingen neemt toe. Mous Waterbeheer levert en renoveert installaties voor minigemalen, drukgemalen, sluizen en bruggen. Dit kan plaatsvinden als onderdeel van preventief onderhoud, maar ook in de vorm van correctief onderhoud na storingen.

 

Samenwerking in bouwteam

Voor diverse projecten werkt Mous Waterbeheer naar volle tevredenheid samen in bouwteam. Samenwerken in bouwteam zorgt voor sterke focus op het einddoel; de nieuwbouw of renovatie van het gemaal. Kracht van werken in bouwteam is doelgericht werken in plaats van contractgericht werken. Dit heeft voor reeds gerealiseerde projecten geresulteerd in een succesvolle samenwerking waarin zonder strubbelingen binnen de vastgestelde termijn en binnen budget is opgeleverd.

 

Een greep uit de dienstverlening van Mous Waterbeheer:

  • Ontwerp van pompinstallaties
  • Advisering
  • Systeemanalyses
  • Besturingstechniek
  • Telemetrie
  • Meetplannen
  • Civiele techniek
  • Inspectie & Onderhoud
  • Training & Opleiding

 

Besturingstechniek en telemetrie

De betrouwbaarheid van uw installatie staat of valt bij de juiste besturingstechniek. Mous Waterbeheer ontwikkelt moderne PLC-technologie, programmatuur en besturingsinstallaties in eigen huis. Dit biedt mogelijkheden voor maatwerk in besturingskasten. De eigen elektroafdeling adviseert u op maat, en heeft de expertise in huis voor de ontwikkeling van klant specifieke besturingssystemen en standaardoplossingen.